پرتال استانداری چهارمحال و بختیاری
استاندار چهارمحال و بختياري

تکميل پروژه‌هاي نيمه‌تمام موجب توسعه و پيشرفت استان خواهند شد

کد خبر: 167298 تاریخ انتشار: 1400/11/03
نمایش: 952
اخبار
️استاندار چهارمحال و بختياري با بيان اينکه در حال حاضر ۷۰۰ پروژه نيمه‌تمام در استان وجود دارد، گفت: تکميل و بهره‌برداري بخشي از اين پروژه‌ها مي‌تواند موجب ايجاد اشتغال پايدار در استان شود، همچنين برخي از اين پروژه پيشران توسعه در استان محسوب مي‌شوند و در صورت تکميل موجب توسعه و پيشرفت استان خواهند شد.
غلامعلي حيدري سوم بهمن‌ماه در شوراي معاونان وزارت کشور که به‌صورت ويدئو کنفرانس با حضور استانداران سراسر کشور برگزار شد، اظهار کرد: آمار محروميت در برخي از استان‌هاي کشور به‌ويژه استان‌هاي غربي بالاتر از ميانگين کشوري است، عموما مشکلات موجود در استان‌هاي محروم زاگرس‌نشين مشترک است و براي رفع محروميت نيازمند اقدامات اساسي هستيم.

استاندار چهارمحال و بختياري با اشاره به ظرفيت‌ها و پتانسيل‌هاي موجود در استان، افزود: اين استان داراي طبيعت بکر و جاذبه‌هاي گردشگري فراوان است، همچنين همجواري با کلان‌‌شهرهايي مانند خوزستان و اصفهان از ديگر مزيت‌هاي اين استان به‌شمار مي‌رود که مي‌توان از اين ظرفيت‌ها در راستاي توسعه و خروج از محروميت استفاده کرد.

حيدري در ادامه با تاکيد بر اينکه نرخ بالاي بيکاري از مهم‌ترين معضلات چهارمحال و بختياري محسوب مي‌شود، گفت: عموما اين استان از نظر نرخ بيکاري در کشور در صدر جدول قرار دارد، اين مسئله خود عامل مهمي براي افزايش آسيب‌هاي اجتماعي در اين استان شده است.

استاندار چهارمحال و بختياري ادامه داد: يکي از دلايل مهاجرت از روستاها و شهرها در استان بحث بيکاري است، اين افراد براي يافتن شغل به استان‌هاي مجاور مهاجرت مي‌کنند و حاشيه‌نشيني در اين استان‌ها از جمله معضلات ناشي از اين مسئله است، البته براي حل اين مشکل راهکارهاي متعددي وجود دارد.

وي با بيان اينکه در حال حاضر ۷۰۰ پروژه نيمه‌تمام در چهارمحال و بختياري وجود دارد، تصريح کرد: تکميل و بهره‌برداري از بخشي از اين پروژه‌ها مي‌تواند موجب ايجاد اشتغال پايدار در استان شود، همچنين برخي از اين پروژه پيشران توسعه در استان محسوب مي‌شوند و در صورت تکميل موجب توسعه و پيشرفت استان خواهند شد.

حيدري دامداري و دامپروري را از مزيت‌هاي چهارمحال و بختياري برشمرد و اظهار کرد: براي ايجاد اشتغال پايدار نيازمند پرداخت تسهيلات ارزان قيمت به متقاضيان جوياي کار در استان هستيم، بايد اختيارات استانداران در تامين منابع تسهيلات افزايش پيدا کند، متاسفانه هنوز تسهيلات تبصره ۱۸ توسط برخي وزراتخانه‌ها تعيين تکليف و به استان‌ها ابلاغ نشده است.

استاندار چهارمحال و بختياري در ادامه با اشاره به وضعيت نامناسب زيرساخت‌هاي ارتباطي در حوزه راه‌آهن، راه ارتباطي و فرودگاه در استان، تاکيد کرد: اين استان براي خروج از بن‌بست نيازمند توسعه محورهاي ارتباطي است، متاسفانه به‌علت عدم توسعه مناسب راه‌ها، آمار تصادفات جاده‌اي در اين استان بالا بوده و حتي در برخي موارد مجبور هستيم، براي تردد اتوبوس در برخي محورها محدوديت ايجاد کنيم.

وي اضافه کرد: تکميل پروژه راه‌آهن مبارکه- سفيددشت به شهرکرد يکي از اولويت‌ها در چهارمحال و بختياري محسوب مي‌شود، اين پروژه در حال حاضر داراي پيشرفت فيزيکي بالاي ۶۰ درصد است و در صورت تکميل مي‌تواند اين استان را از بن‌بست خارج و ارتباط ساير استان‌ها با بنادر را تسهيل کند.

حيدري عنوان کرد: پروازهاي فرودگاه شهرکرد محدود است، براي توسعه گردشگري و همچنين توسعه ارتباطي نيازمند افزايش تعداد پروازهاي داخلي و پروازهاي خارجي به‌ويژه به کشورهاي حوزه خليج‌فارس هستيم.

استاندار چهارمحال و بختياري با اشاره به مشکل کم‌آبي در اين استان، توضيح داد: اين استان سرچشمه سه رود بزرگ است، اما با مشکل کم‌آبي دست و پنجه نرم مي‌کند، ۲۰۰ روستا و پنج شهرک صنعتي در استان با تانکر آبرساني مي‌شود و دليل اصلي آن رعايت نشدن عدالت در توزيع آب است.

وي در بخش ديگري از سخنان خود به مشکلات مناطق زلزله‌زده در شهرستان کوهرنگ اشاره و تصريح کرد: در برآورد اوليه خسارات بي‌دقتي صورت گرفته است، تعداد منازل تخريبي و نيازمند تعمير به‌صورت دقيق اعلام نشده است، طبق بررسي‌هاي صورت گرفته تعداد منازل آسيب‌ديده بيشتر است و براي پرداخت تسهيلات بازسازي نيازمند متمم اصلاحي هستيم، سردي هوا موجب بروز مشکلات براي زلزله‌زدگان شده است.

حيدري فرسودگي تجهيزات و ماشين‌آلات راهداري را از ديگر مشکلات چهارمحال و بختياري عنوان کرد و يادآور شد: در بارش‌هاي اخير اين مسئله به وضوح قابل مشاهده بود، براي ارائه خدمت به شهروندان نيازمند تقويت و نوسازي ناوگان راهداري هستيم.

استاندار چهارمحال و بختياري افزود: فرسودگي لوله انتقال نفت مارون در منطقه سرخون از توابع شهرستان اردل هر ساله مشکلات و حوادث بسياري از جمله ترکيدگي لوله، آتش‌سوزي، آلودگي محيط‌زيست، آلودگي آب‌هاي سطحي و زيرزميني را در پي دارد، اقدامات وزارت نفت کوتاه‌مدت و مسکن‌گونه است، بايد تدبيري براي حل اين مشکل انديشيده شود.

وي با اشاره به اينکه درصد قابل توجهي از بودجه سال ۱۴۰۰ باوجود گذشت ۱۰ ماه از سال هم‌چنان توسط سازمان برنامه و بودجه اختصاص داده نشده است، عنوان کرد: همچنين ايراداتي به بودجه ۱۴۰۱ وارد است، در بودجه چهارمحال و بختياري افزايش درآمد مالياتي ۱۷۵ درصد پيش‌بيني شده است که باتوجه به زيرساخت‌هاي موجود در استان امکان تحقق آن وجود ندارد.

استاندار چهارمحال و بختياري با تاکيد بر اينکه بايد ظرفيت‌هاي بنيادهاي خيري و مردمي براي محروميت‌زدايي در استان‌هاي محروم به‌کار گرفته شود، گفت: در برخي مناطق محروم استان نيازمند اقدامات اورژانسي هستيم، مي‌توان با استفاده از ظرفيت تهاتر نفت، اعتبار مورد نياز براي تکميل پروژه‌هاي پيشران در استان را تامين کرد، قرارگاه امام حسن(ع) مي‌تواند در راستاي محروميت‌زدايي وارد عمل شود. 

وي افزود: چهارمحال و بختياري يکي از استان‌هاي تامين‌کننده آب براي صنايع بزرگ در استان‌هاي پايين‌دست است، بنابراين بايد بخشي از درآمدهاي اين صنايع براي محروميت‌زدايي در استان هزينه شود.

حيدري در پايان تاکيد کرد: امروزه بحث مديريت فضاي مجازي يکي از مطالبات اصلي به‌شمار مي‌رود و بايد در دستور کار مسئولان مربوطه قرار بگيرد.

افزودن دیدگاه


ایجاد کننده صفحه : مدیر سایت | تاریخ آخرین ویرایش : 1403/08/28