غلامعلي حيدري ۱۶ تيرماه در ديدار با مرتضي اعلمي- مديرعامل سازمان اتکاي کشور با اشاره به اينکه يکي از وظايف اين سازمان ارائه خدمت به خانوادههاي نيروهاي مسلح در سراسر کشور است، اظهار کرد: مشتريمداري و اعتمادسازي بايد در دستور کار فروشگاههاي عرضه کالاي اتکا قرار بگيرد.
استاندار چهارمحال و بختياري در ادامه با بيان اينکه خدماترساني در مناطق محروم يکي از رسالتهاي نيروهاي مسلح محسوب ميشود، گفت: در اين استان پتانسيلها و ظرفيتهاي بسيار خوبي وجود دارد که ميتوان با استفاده از آنها در راستاي کاهش محروميت، توسعه صنايع و افزايش بهرهوري در توليد بهرهمند شد.
وي با بيان اينکه چهارمحال و بختياري قطب توليد محصولات بسياري از جمله بادام، گوشت قرمز، آبزيان و .... محسوب ميشود، يادآور شد: اين استان رتبه اول توليد ماهي قزلآلا را به خود اختصاص داده است و بهعلت وجود منابع آبي و سردسير بودن اين استان، ماهي قزلآلاي توليدي از کيفيت بالايي برخوردار است.
حيدري افزود: همچنين چهارمحال و بختياري بهعلت دارا بودن مراتع بکر در بحث توليد گوشت قرمز رتبه خوبي در کشور دارد و اين گوشت ارگانيک و از کيفيت بسيار مطلوبي برخوردار است.
استاندار چهارمحال و بختياري با اشاره به ظرفيت کشتارگاه جونقان، بيان کرد: اين کشتارگاه بهعلت مديريت ناصحيح در بخش خصوصي به تعطيلي کشانده شد، اين کشتارگاه ظرفيت کشتار روزانه ۲۰۰۰ دام سبک و ۲۰۰ دام سنگين را دارد، همچنين ظرفيت بستهبندي گوشت نيز در کشتارگاه ميتواند فعال شود، سازمان اتکا ميتواند به بحث سرمايهگذاري در اين واحد ورود پيدا کند، زيرساختهاي منحصربهفردي در اين کشتارگاه وجود دارد و ميتواند سوددهي بالايي داشته باشد.
وي در ادامه با تاکيد بر اينکه چهارمحال و بختياري قطب توليد محصولات باغي در کشور نيز است، عنوان کرد: اين استان در حوزه صنايع تبديلي و تکميلي دچار ضعفهاي عمده است و سود توليدات باغي اين استان در جيب دلال ميرود يا به ضايعات تبديل ميشود.
حيدري با اشاره به ظرفيت کارخانه توليد چادر مشکي حجاب شهرکرد، تصريح کرد: توليدات اين واحد توليدي ميتواند در فروشگاههاي اتکاي سراسر کشور عرضه شود، توسعه اين واحد توليدي در دستور کار قرار دارد.
استاندار چهارمحال و بختياري در پايان عنوان کرد: اين استان داراي يک شهرک تخصصي آب معدني است، آب معدني توليدي اين استان از کيفيت بالايي برخوردار بوده و قطعا باوجود زيرساخت در اين شهرک، ظرفيت خوبي براي سرمايهگذاري وجود دارد، سازمان اتکا ميتواند براي سرمايهگذاري در اين شهرک ورود پيدا کند.
در ادامه مرتضي اعلمي- مديرعامل سازمان اتکاي کشور با اشاره به اينکه تعامل با استانداران سراسر کشور بهمنظور فعاليتهاي تجاري و اقتصادي در استانها در دستور کار قرار دارد، اظهار کرد: درصدد هستيم با مشارکت با دولت و استفاده از زيرساختها و ظرفيتهاي موجود در استانها در توليد و تجارت فعاليت کنيم.
وي افزود: چهارمحال و بختياري سبد کاملي از ظرفيتها و پتانسيلها در حوزههاي مختلف است، سازمان اتکا نيز بهعنوان خدمتگزار نيروهاي مسلح، خانوادههاي آنان و وابستگان درصدد است، خدمات را به بهترين نحو در اختيار قرار دهد.
اعلمي ايجاد تعادل در بازار را يکي از مهمترين ماموريتهاي سازمان اتکا عنوان کرد و گفت: اين سازمان براي ايجاد تعادل در بازار به تامين کالاهاي اساسي و استراتژيک ورود پيدا کرده است، تلاش شد در تلاطمات اخير بازار، محصولات با قيمت قديم در سطح فروشگاههاي اتکا براي مصرف عموم توزيع شود.
مديرعامل سازمان اتکاي کشور تاکيد کرد: سازمان اتکا بهدنبال عمقبخشي به خدمات خود است، زيرساختهاي خوبي براي توليد محصولات استراتژيک مانند گندم، جو، ذرت و ساير نهادههاي دامي در کشور توسط اين سازمان ايجاد شده و اين مديون همکاران اتکا بوده و بايد اين زيرساختها ارتقا پيدا کند.
وي با بيان اينکه سازمان اتکا از سال گذشته به بحث شيلات ورود پيدا کرده است، خاطرنشان کرد: در اولين سال ورود به توليد آبزيان، ۱۰۰۰ تن ماهي توليد شد و درصدد هستيم اين عدد در سالجاري به ۱۰ هزار تن برسد.
اعلمي با تاکيد بر اينکه استعدادهاي بالقوهاي در چهارمحال و بختياري در حوزه کشت، صنعت و دامپروري وجود دارد، توضيح داد: تمام اقدامات اتکا در حوزه توليد بايد منجر به اشتغال پايدار در استانها شود، قطعا از نيروهاي بومي در هر منطقه بهره خواهيم برد و تنها انتقال دانش در برخي مواقع صورت ميگيرد.
مديرعامل سازمان اتکاي کشور در ادامه با بيان اينکه آمادگي ساخت يک فروشگاه مجهز به انبار و سردخانه در چهارمحال و بختياري وجود دارد، تاکيد کرد: اگر زمين مناسب در استان به اين امر اختصاص پيدا کند، سريعا اين مسئله در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وي با اشاره به پيشنهاد سرمايهگذاري به سازمان اتکا در کشتارگاه جونقان، عنوان کرد: اين سازمان آمادگي سرمايهگذاري در اين کشتارگاه را دارد، باوجود زيرساختها در اين واحد، ميتوان زنجيره توليد را کامل و اين کشتارگاه را به چرخه توليد بازگرداند، توسعه اين کشتارگاه ميتواند ما را يک گام به خودکفايي نزديک کند.
اعلمي تصريح کرد: سازمان اتکا در بحث صادرات محصولات توليدي به کشورهاي هدف نيز ورود کرده است، بسياري از محصولات ميتواند در سبد صادراتي اتکا قرار بگيرد.
مديرعامل سازمان اتکاي کشور اضافه کرد: سازمان اتکا آمادگي ورود به بحث توليد ماهيان سردآبي در چهارمحال و بختياري و قرار دادن اين محصول در سبد صادراتي را دارد.
وي با بيان اينکه ۱۱۰۰ شعبه فروشگاه اتکا در سراسر کشور وجود دارد، توضيح داد: يکي از دغدغههاي مشتريان اين فروشگاهها تامين منسوجات باکيفيت از جمله چادر مشکي است، اين سازمان آمادگي عقد قرارداد براي خريد چادرمشکي با کارخانه حجاب شهرکرد را دارد.
اعلمي در پايان با اشاره به اينکه آب معدني يکي از نيازها راهبردي در کشور محسوب ميشود، گفت: آب معدني مورد نياز براي استانهاي جنوبي و صنايع بزرگ پتروشيمي توسط سازمان اتکا از شمال کشور تهيه ميشود، ميتوان براي کاهش هزينههاي حمل و نقل و همچنين آب معدني با کيفيت در چهارمحال و بختياري در اين حوزه سرمايهگذاري کرد.