به گزارش روابط عمومي استانداري چهارمحال و بختياري، چالش تامين آب در اسن استان با اقدامات جهادي دولت سيزدهم برطرف شده است و علاوه بر آن با مشارکت قرارگاه امام حسن(ع) آبرساني به روستاهاي اين استان در حال انجام است.
استاندار چهارمحال و بختياري تامين آب را از مهمترين چالشها و رفع آن را جديترين مطالبه مردم استان برشمرد و گفت: اين چالش به همت دولت سيزدهم برطرف شده است.
غلامعلي حيدري با بيان اينکه در سفر رييس جمهور به استان بيش از پنج هزار ميليارد تومان براي تامين آب کشاورزي و شرب پايدار به استان اختصاص يافته است، افزود: امسال خيلي از سدها مثل گهرو، بيدکان و باباحيدر که متوقف شده بود فعال شده است و تلاش ما بر اين است تا هم از رودخانه ها سهم قانوني خود را برداشت کنيم و هم از سدها و چشمه ها استفاده کنيم تا مشکل آبي استان برطرف شود و با عزمي که به کار گرفته شده است پيشبيني ميشود تمام طرحهاي آبي استان تا سال ۱۴۰۳ به ثمر برسد.
وي يکي از اقدامات جهادي دولت در استان را حل بحران آب در شهرکرد عنوان کرد و گفت: کاري که بايد در طول ۶ ماه انجام ميگرفت در کمتر از ۱۰ روز به سرانجام رسيد.
استاندار چهارمحال و بختياري با بيان اينکه چهارمحال و بختياري پيش از دولت سيزدهم از اعتبارات ماده ۵۶ برخوردار نشده بود، اظهار داشت: امسال با پيگيريهاي بسيار يک هزار و ۳۵۰ ميليارد تومان از اين محل به استان اختصاص پيدا کرد که ۸۰۰ ميليارد تومان آن در حوزه راهسازي و ۵۵۰ ميليارد تومان آن در حوزه آب و سدسازي سرمايهگذاري ميشود.
حيدري با بيان اينکه تامين آب شرب پايدار و سالم در اولويت کاري مسوولان قرار دارد، خاطرنشان کرد: در حوزه رفع تنش آبي اعتبارات بسيار خوبي در سفر رييس جمهور به استان اختصاص يافته است، همچنين براي تامين آب شرب پايدار از اعتبارات ۱۴۰۱ نيز بهرهمند خواهيم شد.
رفع تنش آبي روستاهاي استان ظرف ۲ سال آينده
معاون هماهنگي امور عمراني استاندار چهارمحال و بختياري نيز در همين خصوص گفت: از سال گذشته با استفاده از ظرفيت قرارگاه محروميتزدايي امام حسين مجتبي(ع) آبرساني روستايي در استان آغاز شده است و با تداوم اين فعاليتها ظرف ۲ سال آينده تنش آبي در تمام روستاهاي استان برطرف ميشود.
علي حيدري افزود: آبرساني روستايي در بسياري از شهرستانهاي استان در حال اجراست اما بيشترين روستاهايي که داراي تنش آبي بوده و با تانکر آبرساني ميشود در شهرستان خانميرزا واقع شده است و اقدامات انجام شده از پيشرفت بالايي برخوردار شده است.
وي با بيان اينکه اين استان از استانهاي برتر کشور در حوزه محروميتزدايي است، تصريح کرد: مسوولان استان هر ۲ هفته يکبار براي پيگيري اعتبارات و گزارش روند اجراي طرحهاي آبرساني روستايي در تهران حضور پيدا ميکنند و جلسات مشترکي در اين خصوص برگزار ميشود.
اجراي شبکه آبرساني براي ۲۹۸ روستاي استان
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختياري نيز با اشاره به جزييات اجراي عمليات آبرساني روستايي در استان گفت: در سال گذشته عمليات آبرساني به ۴۴ روستا و در سالجاري به ۵۱ روستاي استان آغاز شده است و براي دهه فجر امسال بسياري از اين طرحها به بهرهبرداري ميرسد.
احمدرضا محمدي افزود: مصوب شده است تا با همکاري قرارگاه امام حسن مجتبي (ع) تا سال ۱۴۰۲ تعداد روستاهايي که به آب لولهکشي سالم و پايدار متصل ميشوند به ۲۹۸ روستا برسد و بر همين اساس مشکل تامين آب شرب در تمامي روستاهاي استان برطرف ميشود.
وي، ميزان اعتبار اختصاص يافته به آبرساني روستايي در استان طي سالهاي ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ را ۲۵۰ ميليارد تومان اعلام کرد و گفت: بخشي از اين اعتبار از محل اعتبارات محروميتزدايي و بخشي از آن از محل اعتبارات وزارت نيرو تامين شده است.
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختياري با بيان اينکه تا پيش از دولت سيزدهم ۱۸ هزار و ۴۹۳ نفر در بيش از ۵۰ روستاي استان با تانکر، آبرساني سيار ميشد، تصريح کرد: تامين آب شرب پايدار در تمامي نقاط استان همواره يکي از دغدغهها و مطالبات مردم استان به شمار ميرفت که دولت سيزدهم توانست بخوبي به اين مطالبه پاسخ دهد.
محمدي با اشاره به اختصاص ۷۷۰ ميليارد تومان اعتبار به بخش آب و فاضلاب استان در سفر رييسجمهور و اعضاي هيات دولت به استان، اظهار داشت: ۱۵۰ ميليارد تومان از اين ميزان اعتبار از محل ماده ۵۶ و ۶۲۰ ميليارد تومان آن از محل منابع عمومي تامين شده است.
وي ادامه داد: اين اعتبار براي تکميل طرحهاي نيمهتمام فاضلاب، اصلاح شبکههاي فرسوده، آبرساني روستايي و رفع تنش آبي شهرهاي استان ميشود.
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختياري خاطرنشان کرد: در استان ۹ مجتمع آبرساني روستايي در حال اجراست که در شهرستانهاي لردگان، خانميرزا، اردل، کوهرنگ و کيار و بن واقع شده است.